پنج‌شنبه 30 نوامبر 2017 - 17:35

هدف‌گذاری ۸۰ میلیون تنی بندرچابهار در افق ۲۰۳۰

مدیرعامل سازمان بنادر در پاسخ به نگاه اقتصادی گفت: تحقق ظرفیت ۸۰ میلیون تنی در افق ۲۰۳۰ زمینه‌ساز ظرفیت‌سازی‌های بعدی خواهد بود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از حضور مقامات ۱۳ کشور در مراسم افتتاح فاز اول توسعه بندر چابهار خبر داد و با اعلام این‌که اپراتوری بندر چابهار به هندی سپرده می‌شود، اعلام کرد: واردات محموله‌های نفتی در هشت ماه امسال ۱۵ درصد افزایش یافت.

به گزارش نگاه اقتصادی، محمد راستاد در یک نشست خبری با اشاره به این‌که فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار یکشنبه هفته آینده با حضور رییس جمهوری و مقامات ۱۳ کشور منطقه به بهره‌برداری رسمی می‌رسد،‌ اظهار کرد: با این افتتاح، ظرفیت بندر چابهار با حدود سه‌برابر رشد به ۸,۵ میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

وی با بیان این‌که بندر چابهار یکی از نقاط مهم برای توسعه تزانریت است و موقعیت این بندر می‌تواند آن را به هاب ترانزیتی در منطقه تبدیل کند، تصریح کرد:‌ توسعه این بندر صرفا حمل‌ونقل و تجارت دریایی نیست و می‌تواند موتور محرک اقتصاد کشور به‌ویژه جنوب شرق کشور محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش نگاه اقتصادی درخصوص سهم ایران از حمل‌ونقل دریایی و فعالیت‌های بندری و قابلیت افزایش این سهم با توسعه بندر چابهار طی سال‌های آینده گفت: درحال‌حاضر حجم حمل‌ونقل دریایی در جهان حدود ۱۰ میلیارد تن و در ایران ۲۰۰ میلیون تن است که البته با احتساب کالاهای نفتی تا ۳۰۰ میلیون افزایش می‌یابد.

راستاد ادامه داد: ما در افق ۱۴۰۹ یا ۲۰۳۰ میلادی یک ظرفیت ۸۰ میلیون تنی را برای بندر چابهار در نظر گرفته‌ایم که ماحصل صادرات و واردات خودمان از این بندر و ترانزیت سایر کشورها خواهد بود و اگر این هدف محقق شود، زمینه‌ساز ایجاد انگیزه و ظرفیت‌سازی برای فعالیت‌های بعدی خواهد بود.

با تاکید بر این‌که با ایجاد فعالیت‌های لجستیکی و فعالیت‌های ارزش افزوده در بندر چابهار اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد می‌شود، افزود: قبلا در زمان بادهای فصلی ۴ ماهه فاقد حوضچه آرامش در بندر چابهار بودیم تا بتوانیم در تمام شرایط جوی ورود و خروج کشتی را مدیریت کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که در این راستا ۱۴۷۰ متر موج‌شکن احداث شد، اظهار کرد: سوای از این یکی از جنبه‌های مهم بندر چابهار ابعاد اقتصادی است، توجه به توسعه پایدار بود بندر چابهار به عنوان بندر دوستدار محیط زیست است. در این زمینه در بستر بخشی از فاز اول توسعه ۳۲ هزار کلونی مرجان‌های دریایی به نقاط مناسبی برای زندگی منتقل شد و ۲ سال نیز عملیات پایش برای موفقیت آمیز بودن این اقدام به عمل آمد.

راستاد یادآور شد: برای آن‌که بتوانیم اراضی را به محوطه بندر الحاق کنیم ۵ کیلومتر دایک حفاظتی ایجاد شد گفت: چند کشتی حامل گندم از هندوستان به مقصد افغانستان به صورت آزمایشی در بندر چابهار پهلوگیری کرد.

وی با ابراز امیدواری برای موفقیت پروژه توسعه بندر چابهار اظهار کرد: در قالب قرارداد سرمایهع‌گذاری ۸۵ میلیون دلاری برای تجهیز و بهره‌برداری بندر به صورت بی او تی است مذاکرات در انجام است و مشکلی برای حضور هندی‌ها در بندر چابهار نخواهیم داشت.

راستاد با بیان این‌که تعامل و همکاری با قرارگاه خاتم الانبیاء داریم و آخرین صورت وضعیت قرارگاه به عنوان پیمانکار در حال پرداخت است، گفت: بندر چابهار می‌ـواند برای کشورهای شرق و غرب دریای خزر مهم است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه اشاره‌ای هم به عملیات تخلیه و بارگیری بنادر کشور داشت و افزود: از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه حدود ۶۶ میلیون و ۲۶۶ هزار تن کالا در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده که ۶,۴ درصد نسبت به هشت ماه سال گذشته افزایش یافته است.

وی با بیان این‌که میزان واردات کالا (غیرنفتی) در مدت یاد شده ۲۰ میلیون و ۴۵۴ هزار و ۸۴۴ تن بود که نسبت به پارسال ۱,۴ درصد کاهش یافته است، تاکید کرد: در حوزه صادرات هم تخلیه و بارگیری با رشد ۶ درصدی به ۳۳ میلیون و ۳۰۲ هزار تن رسید.

وی بیان کرد: میزان واردات محموله های نفتی در هشت ماه امسال ۲ میلیون و ۲۷۳ هزار و ۷۷۳ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵,۳ درصد رشد داشته است. در صادرات محموله‌های نفتی نیز عدد ۱۵ میلیون و ۴۷۱ هزار تن ثبت شده که نسبت به هشت ماه سال گذشته ۷.۷ درصد کاهش یافته است.

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=3504
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)