
سفیر ایران در کره جنوبی با اشاره به راه اندازی مجدد بانک ملت در کره جنوبی گفت: توافق شده بود تا بانک صادرات و واردات کره جنوبی یعنی «اگزیم بانک» حدود ۸ میلیارد یورو برای ایران فاینانس تعیین کند تا شرکتهای کرهای بتوانند در ایران فعالیت کنند، که موانع اجرای آن برطرف شد.
به گزارش نگاه اقتصادی، حسن طاهریان در گفت و گو با خانه ملت، با بیان این مطلب افزود: البته مذاکره آن مقداری به طول انجامید و خوشبختانه به تازگی این مذاکرات نتیجه داد و نهایی شد و متنی که باید موافقت میشد را تهیه کردند.
سفیر ایران در کره جنوبی ادامه داد: کره ای ها نگران بندی بودند که مربوط به بازگشت تحریمهای مجدد بود که این موضوع نیز حل شد، اگر این موضوع عملیاتی شود تعداد زیادی از پروژه های ما به سمت اجرایی شدن میرود.
طاهریان درخصوص روابط جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی تصریح کرد: روابط دو کشور از گذشته خوب بوده و طی این سالها نیز ادامه یافته و مشکل خاصی وجود ندارد و به طور کلی میتوان گفت به لحاظ سیاسی نگرش خوبی در میان مقامات وجود دارد و هیچ مانعی برای گسترش روابط با کره جنوبی نداریم.
* سیاست خارجی کشور نگاه خوبی به کشورهای شرقی دارد
سفیر ایران در کره جنوبی با بیان اینکه بخشی از دلایل خوب بودن روابط ایران و کره جنوبی به این بر میگردد که ما به صورت کلی نگاه مثبتی نسبت به شرق داریم، بیان کرد: در سیاست خارجی وقتی نگاه به شرق داریم میتوانیم با همین کشورها روابط اقتصادی خوبی ایجاد کرده و با ژاپن، کره جنوبی و چین نیز روابط خوبی داشته باشیم به لحاظ سیاسی مانعی نیست.
* اوج روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی در سال ۲۰۱۱ بود
طاهریان با اشاره به اینکه روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی از گذشته بوده و ادامه پیدا خواهد کرد، متذکر شد: اوج روابط بین دو کشور سال ۲۰۱۱ بود که حدود ۱۱ میلیارد دلار با کرهایها صادرات داشتهایم که عمده آن نفت بود و میزان فروش نفت ایران در آن زمان بیشتر بود که قیمت نفت بالا بود.
* بالاترین حجم مبادلات ایران و کره جنوبی ۱۷ میلیارد دلار بود/ به دلیل وضع تحریمها مبادلات دو کشور به ۶ میلیارد دلار افت کرد
سفیر ایران در کره جنوبی با بیان اینکه در سال ۲۰۱۱ (؟؟)کره جنوبی حدود ۶٫۱ دهم میلیارد صادرات داشتهایم و مجموع حجم مبادلات دو کشور به ۱۷ میلیارد دلار رسید که اوج روابط ما و کره جنوبی بود، افزود: بعد از این مقطع، میزان مبادلات به دلیل وضع تحریمها افت کرد بطوری که سال ۲۰۱۵ کل صادرات ایران به ۲٫۳ دهم میلیارد دلار رسید و صادرات کرهایها به ۳٫۷ دهم میلیارد کاهش یافت.
وی با اشاره به اینکه سال ۲۰۱۶ مقداری از این روابط ترمیم شد، متذکر شد: مقدار صادرات ایران به ۴٫۶ دهم میلیارد دلار رسید و صادرات کرهایها نیز در همان ۳٫۷ دهم میلیارد سابق ماند.
* صادرات نفت و میعانات گازی ایران به کره جنوبی ۲۸۰ هزار بشکه در روز
طاهریان با بیان اینکه صادرات نفت ایران در گذشته و قبل از تحریمها حدود ۲۵۰ هزار بشکه نفت بود و بعد از تحریمها افت کرد و به ۱۲۵ هزار بشکه در روز رسید ولی بعد از توافق هستهای ترمیم شد، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۸۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی در روز به کره جنوبی صادر میشود و احتمالا امسال صادرات ما به مراتب بیش از ۴٫۶ دهم سال گذشته باشد و به ۷ الی ۸ میلیارد دلار برسد و اگر این روند ادامه یابد به این رقم خواهیم رسید.
* کشتیرانی ایران در کره جنوبی به مرحله سودآوری رسیده است
سفیر ایران در کره جنوبی با بیان اینکه در دوران تحریم به کشتیرانی ما اجازه نمیداند کشتیهای ما بارها را از اینجا ببرند و بعد از رفع تحریم دفتر ایران تقریبا تعطیل بود، افزود: بعد از برداشته شدن تحریمها دفتر کشتیرانی ایران فعال شده و بارهای خود را خودمان میبریم و کشتیرانی ما تقریبا فعال شده در این زمینه به مرحله سودآوری رسیده است.
* راه اندازی مجدد بانک ملت در کره جنوبی
طاهریان با بیان اینکه بانک ملت ایران قبل از تحریم در کره جنوبی شعبه داشت و پیش از تحریم بسیار فعال بود ولی متاسفانه در تحریم کاملا بسته شد وبه حالت تعطیل درآمد، متذکر شد: بعد از تحریمها مذاکره کردهایم تا این بانک بتواند کار خود را شروع کند و خوشبختانه مجوزی که کرهایها باید اخذ میکردند و هماهنگیهایی که لازم بود انجام شده و به سمت دوباره فعال شدن بانک ملت در کره جنوبی میرویم.
سفیر ایران در کره جنوبی افزود: اخیرا اولین ال سی را باز کردهاند، البته تا اینکه به روی روال عادی قرار گیرد فاصله دارد ولی در مسیر صحیح قرار گرفتهایم.