یکشنبه 16 جولای 2017 - 19:08

فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات در همراه اول افتتاح شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژه های فاز۳ شبکه ملی اطلاعات همراه اول، از این شرکت بابت رشد سریع اینترنت تقدیر کرد.

فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات در همراه اول افتتاح شد

فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات با سرمایه گذاری ۱۴۷۵ میلیارد تومانی همراه اول، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.

به گزارش نگاه اقتصادی از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، مراسم افتتاح فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات صبح روز یکشنبه ۲۵ تیرماه با حضور محمود واعظی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وحید صدوقی؛ مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران، علی‌اصغر عمیدیان؛ معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نصرالله جهانگرد؛ معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی؛ معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران، رسول سراییان؛ مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، محمود فتوحی؛ رییس دانشگاه صنعتی شریف، حمیدرضا عراقی؛ معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و جمعی از مدیران صنعت ارتباطات کشور و همراه اول در برج همراه برگزار و از ۱۱ پروژه همراه اول در فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات، که با سرمایه گذاری ۱۴۷۵ میلیارد تومانی همراه اول انجام شده بود، رونمایی شد.

«توسعه شبکه دسترسی رادیویی در کل کشور جهت دسترسی تمامی مشترکین به شبکه ملی اطلاعات با نوسازی ۱۳۸۶۰سایت شبکه ۲G ، توسعه شبکه ۳G در ۱۰۴۲ شهر و ۹۷۰ روستا و نیز توسعه شبکه ۴.۵G در ۷۱۰ شهر»، «ایجاد بسترهای پرظرفیت در جهت پاسخگویی به نیاز شبکه ملی اطلاعات با پروژه توسعه شبکه IPBB پروژه توسعه شبکه فیبر در ۸۲۲۰ سایت»، «افزایش ظرفیت اتصال به مراکز IXP داخل کشور و توسعه شبکه CDN»، «تفکیک ترافیک اینترنت داخلی از بین الملل جهت کاهش هزینه دسترسی به محتواهای داخلی»، «تأمین و ارتقای شبکه ملی اطلاعات با اجرای پروژه های استقرار زیرساخت کلید عمومی داخلی همراه اول(PKI) به منظور حفظ محرمانگی، تمامیت، تصدیق اصالت و انکارناپذیری اطلاعات و همین طور امن سازی سامانه تراکنش های USSD جهت ارایه سرویس امن از جمله خدمات بانکی و انتخاباتی»، «استقرار DNS کشوری در ۴ شهر کشور جهت افزایش سرعت دسترسی به آدرس های اینترنتی از داخل کشور»، «ارایه محتوای فراگیر و پاک در شبکه ملی اطلاعات با پروژه توسعه سامانه NGF»، «راه اندازی فاز اول شبکه اینترنت اشیا در بستر شبکه ملی اطلاعات»، «سامانه مدیریت آموزش مجازی همراه اول با پشتیبانی ترافیک رایگان و راه اندازی رسانه تعاملی همراه اول در بستر شبکه ملی اطلاعات»، «ایجاد مشوق های لازم جهت استفاده بیشتر از شبکه ملی اطلاعات با ارایه باندل دیتای رایگان اینترنت و سرویس VOD فیلیمو» و «امضای تفاهم نامه همکاری برای مطالعه و پیاده سازی نسل پنجم تلفن همراه، با شرکت نوکیا»، پروژه های افتتاح شده همراه اول در فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات بودند.

در این مراسم، تفاهم نامه همکاری بین همراه اول و دانشگاه صنعتی شریف در خصوص فعالیت های مرتبط با مشاوره، تحقیقات و توسعه فناوری ۵G‌ در کشور امضا و همچنین پروژه هوشمندسازی کنتورهای گاز بر پایه فناوری اینترنت اشیاء (NB-IoT‌) رونمایی شدکه در آن بسترهای ارتباطی در تمام لایه های رادیو، انتقال و core در داخل شبکه همراه اول بوده و برای اولین بار در کشور توسط شرکت ارتباطات سیار ایران و شرکت ملی گاز در جهت مدیریت هرچه بهتر انرژی در کشور اجرایی می شود.

* تقدیر وزیر ارتباطات از رشد سریع اینترنت همراه اول

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح فاز۳ شبکه ملی اطلاعات در همراه اول، از این شرکت تقدیر کرد.

واعظی در این مراسم علاوه بر افتتاح ۱۱ پروژه همراه اول در زمینه شبکه ملی اطلاعات، با اهدای لوح تقدیر به صدوقی؛ مدیرعامل اپراتور اول، برای کسب و حفظ رتبه اول اپراتورهای تلفن همراه کشور در چهار سال دولت یازدهم و کسب رتبه اول اپراتورهای تلفن همراه کشور در حمایت از منابع و مهارت های ایرانی، تقدیر کرد.

واعظی در ابتدا با اشاره به دستاوردهای خوب همراه اول، گفت: دستاوردهایی که همکاران همراه اول ارائه دادند من را امیدوار کرد، چرا که متاسفانه ذهنیت برخی این است که اگر اپراتورها و شرکت ها قصد سرمایه گذاری دارند، باید این سرمایه گذاری در ارتباط با خدمات صوت و دیتا به مردم عرضه شود، در حالی که کشورهای خارجی از شبکه خود حداکثر استفاده را می کنند؛ من امروز مشاهده کردم که جوانان با استعداد و شبکه بسیار خوبی در کشور داریم و همراه اول توانسته است از آنها استفاده بهینه کند.

وی در ادامه در خصوص فعالیت سه رکن دولت، بخش خصوصی و دانشگاه ها، گفت: وقتی این سه بخش با هم فعالیت کنند، می توانیم شاهد تحول باشیم. این فرهنگ در کشور ما وارد شده است. دولت این نقش را دارد که فعالیت بخش خصوصی را تسهیل، حمایت و اگر رقابت از مسیر خودش خارج شود، آن را هدایت کند. بخش خصوصی باید بداند آینده اقتصادی کشور در دست آنها است. با حمایت بیشتر از بخش خصوصی، می توانیم اقتصاد کشور را شکوفا کنیم. چیزی که دانش بنیان است تولید ثروت و توسعه را نیز تضمین می کند. باید به تولید توجه کنیم تا اشتغال ایجاد شود و به خودکفایی برسیم. این رویه را همراه اول همواره داشته است. خوشبختانه روحیه ای که در بین همکاران ما در همراه اول است، روحیه بسیار خوبی است. در سفرهای استانی شاهد بودم مهندس صدوقی و همکارانشان بسیار با علاقه با دانشگاه های مختلف و دانشگاهیان قرارداد و تفاهم نامه امضا می کنند، این موضوع باید در کل کشور به عنوان یک فرهنگ جا بیفتد.

وزیر ارتباطات ضمن بیان این نکته که امروز در دنیایی زندگی می کنیم که به سمت انقلاب صنعتی نسل ۴ حرکت می کند، گفت: ‌خوشبختانه اصول این حرکت در حوزه فعالیت های ما است. دنیا برای استفاده از این موضوعات به اینترنت، IoT، هوش مصنوعی، ۵G، کلود و… نیازمند است که تمام این موارد ابزارهای کار ما است و دیگران از آن استفاده می کنند. در دولت یازدهم به مردم قول دادیم که به آنها اینترنت، موبایل نسل ۳ و ۴ بدهیم و امروز در همراه اول گزارش هایی را دیدیم که بسیار امیدوار کننده بود. در ۱۰۴۲ شهر اینترنت نسل ۳ و در ۷۵۰ شهر اینترنت نسل چهار راه اندازی شده است؛ در صورتی که در ابتدای این دولت فقط در یک شهر اینترنت نسل ۳ وجود داشت و در هیچ شهری اینترنت نسل چهار راه اندازی نشده بود. ما امروز شاهد این هستیم که همراه اول توجه ویژه ای هم به روستاها و مناطق محروم می کند.

واعظی در ادامه با بیان اینکه از جانب خودم و دولت، از همراه اول تشکر می کنم، گفت: انصافاً در این چهار سالی که من در دولت بودم کار فوق العاده ای در همراه اول انجام شده، مخصوصاً در این یک سال. کار عظیمی در این ۸ ماه گذشته در همراه اول انجام شد، به طوری که من در هر استان و شهری که می رفتم به صورت گسترده در رابطه با نسل ۳ و ۴ کار شده است. کار شما هم یک امیدی برای مردم به وجود آورد که چیزی که مسؤولین به آنها وعده داده بودند محقق شد و هم درآمد همراه اول بالا رفت. وی با اشاره به رشد ۲۰ برابری استفاده از دیتا در همراه اول ادامه داد: در دنیا استفاده دیتا ۳ تا ۴ درصد افزایش پیدا می کند نه اینکه ۲۰ برابر شود؛ این نشان می دهد چه تحول بزرگی در همراه اول به وجود آمده است.

وزیر ارتباطات ضمن تبریک به همراه اول به دلیل اینکه که در این مجموعه همبستگی وجود دارد، گفت:‌ از همکارانم در همراه اول می خواهم که این همبستگی را حفظ کنند. این حسی که شما به مجموعه خود دارید باعث رشد این مجموعه می شود. رقابتی که با دیگران دارید تا جایی که سالم باشد مقدس است و حتما باید باشد. امیدوارم همین روحیه همواره در شما وجود داشته باشد تا بتوانید کارهای بزرگی انجام دهید.

واعظی با بیان اینکه در دو سال گذشته اولویت اول کارهای ما در وزارتخانه و تمامی شرکت ها شبکه ملی اطلاعات بوده است، گفت:‌ شاهد این بودیم که اقدامات خوبی در همراه اول انجام شده و این شرکت بر اساس سیاست دولت، اولویت خود را شبکه ملی اطلاعات قرار داده است.

وزیر ارتباطات در پایان با بیان این جمله که جای بسته های ترکیبی در اپراتورها خالی است، گفت:‌ اگر سازمان تنظیم مقررات سختگیری کمتری داشته باشد و بسته هایی که تلفیقی از صوت و دیتا باشد به مردم ارائه شود، این بسته های ترکیبی باعث می شود که علاوه بر صوت، بیشتر به سمت دیتا برویم؛ در این صورت هم مردم راضی می شوند و هم کار اپراتورها بهتر پیش می رود.

* ارائه گزارش موفقیت های همراه اول در حضور وزیر ارتباطات

در ادامه این مراسم، مدیرعامل همراه اول گزارش جامعی از دستاوردها و موفقیت های اپراتور اول در یکسال اخیر ارائه کرد و به تشریح دستاوردها و عملکرد همراه اول در فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات پرداخت.

صدوقی با اشاره به پروژه هایی که در این مراسم افتتاح شد، بیان داشت: امروز پروژه های همراه اول در فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات با حضور وزیر محترم ارتباطات و معاونان ایشان، رئیس دانشگاه صنعتی شریف و دکتر عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افتتاح می شود.

وی گفت: امروز اقداماتی را که تقریباً‌ در ۵ ماه اخیر یعنی بعد از افتتاح فاز ۲ شبکه ملی اطلاعات انجام شده را افتتاح می کنیم. مراسم قبلی ۱۱ بهمن بود و امروز که اواخر دولت یازدهم است، می خواهیم گزارش اقدامات خود را خدمت شما ارایه کنیم.

صدوقی با اشاره به نامگذاری امسال به سال اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال گفت: امسال سعی کردیم با پروژه هایی که با سازمان فنی و حرفه ای و یا اتاق اصناف شروع کردیم، برای آموزش، ایجاد مهارت و استفاده از توان داخلی اقدامی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه طی یکسال اخیر همراه اول ۱۴۰ سرویس ارزش افزوده ارائه کرده است، گفت: طی ۴سال دولت یازدهم ۱۱۰ عنوان محصول و در سه ماه گذشته نیز ۱۰ سرویس و محصول جدید به مشترکین ارائه شده است.

مدیرعامل همراه اول با تشریح وضعیت اپراتور اول در تعداد مشترک اظهار داشت: طی یکسال گذشته تعداد مشترکین دیتای ۴G بیست برابر شده است و هم اکنون همراه اول حدود ۲۵ میلیون مشترک دیتا دارد و در سال گذشته بیش از ۱۲ میلیون سیم کارت واگذار کرده که از این تعداد بیش از ۹ میلیون آن ثبت و فعال شده است.

صدوقی افزود: همراه اول بیش از ۲.۱ میلیون مشترک جدید در سه ماهه نخست امسال جذب کرده است و ضریب نفوذ اپراتور اول در کشور۸۳.۶ درصد است. همراه اول طی ۴ سال دولت یازدهم بیش از ۲۶ میلیون مشترک جدید جذب کرده است.

مدیرعامل همراه اول با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات و رگولاتوری با ارائه طرح ترابردپذیری زمینه ایجاد رقابت شفاف را فراهم کرده است، گفت: همینطور که می بینید روند جذب مشترک از طریق ترابرد در چند ماه اخیر کاملاً مثبت بوده و هم اینک همراه اول تنها اپراتوری است که بالانس آن مثبت است. تا دیروز برآیند همراه اول ۲۴۴۵۵ مثبت بوده، اپراتور دوم ۱۹۳۲۴ منفی و اپراتور سوم ۵۱۳۱ منفی بوده است. همراه اول با توجه به ۲۳ سال سابقه، طی چند سال اخیر شبکه خود را نوسازی کرد و با خدماتی که به مشترکین ارائه کرد، موجب شد، حتی مشترکین سایر اپراتورها را نیز جذب کند که این عملکرد تقریباً خلاف روند همه کشورهای دنیا بود. در تمام کشورهای دنیا اصولاً اپراتور اول سهم بازار از دست می دهد و خوشبختانه برای ما این اتفاق نیفتاد.

صدوقی با اشاره به شبکه ملی اطلاعات و برشمردن ارکان آن، اقدامات همراه اول در فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات را تشریح کرد. وی گفت: در بحث شبکه های مترو و انتقال توسعه فیبر سایت ها جهت پشتیبانی از موبایل باند پهن، در فاز سوم ۸۲۲۰ سایت به فیبر متصل شده است. در محور شبکه های دسترسی نیز در پایان فاز سوم۱۳۸۶۰سایت نسل دو نوسازی شده است، ۱۰۴۲ شهر و ۹۷۰ روستا به شبکه نسل ۳ و ۷۱۰ شهر تحت پوشش شبکه نسل ۴ همراه اول قرار گرفتند. در محور مراکز تبادل ترافیک(IXP) نیز که قرار بود ۴۰ گیگ ظرفیت نوسازی شود، هم اکنون حدود ۵۰ گیگ ظرفیت ایجاد شده است.

مدیرعامل همراه اول با اشاره به توسعه زیرساخت های مدیریت دسترسی به اینترنت، از ارایه سیم کارت دانش آموزی «انارستان» و سیم کارت کودک و نوجوان «درسا» خبر داد و گفت: هر دو الان سرویس دهی می کنند؛ بطوریکه طی یکماه گذشته حدود ۳۰۰ هزار سیم کارت انارستان واگذار شده است که روند خوبی دارد و امیدواریم با ارائه تبلت بومی، محتوای بهتری به دانش آموزان ارائه کنیم .

صدوقی با اشاره به راه اندازی رسانه تعاملی و مدیریت آموزش مجازی همراه اول بیان داشت: ما برای ارائه IPTV راساً ورود نکردیم؛ بلکه زیرساخت ایجاد کردیم. سامانه تابان را هم برای اصناف کشور راه اندازی کردیم. ما آمادگی داریم برای تمام شرکت هایی که مجوز IPTV دریافت کردند، زیر ساخت لازم را مهیا کنیم. همچنین در آموزش و پرورش کار بزرگی انجام شد؛ حدود ۲.۹ میلیون معلم از طریق سامانه هایی که راه اندازی کردیم آموزش دیده اند. در سامانه اصناف از ۹۰۰۰ هزار آموزشگاه کشور، الان ۱۰۲۰ آموزشگاه پنل دریافت کرده اند، حدود ۴۲۰۰ استاد برای این سامانه تعریف شده است که بزودی با سایر اصناف نیز تفاهم نامه امضاء می شود.

وی در خصوص آخرین وضعیت سایت های موبایل باند پهن همراه اول نیز اظهار داشت: هم اکنون که در پایان فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات قرار داریم، تعداد ۱۳۸۶۰ سایت نسل ۲.۷۵ ، ۱۶۴۹۱ سایت نسل ۳.۹ و ۹۷۰۰ سایت نسل ۴.۵ راه اندازی شده است که این حجم از راه اندازی که با کمک توان داخلی صورت گرفته، بی نظیر است.

صدوقی با بیان اینکه در بهمن ماه سال ۹۵ با شرکت ملی گاز ایران در خصوص هوشمندسازی کنتورهای گاز تفاهم نامه امضاء شده است، تصریح کرد: در ۲۱ تیرماه سال جاری اولین تست موفق کنتور گاز در شبکه NB-IOT در ایران انجام شد که هم اکنون ۵۰۰۰ کنتور در فاز پایلوت در حال بهره برداری است. البته در منطقه هم پنج روز قبل اولین بار این طرح اجرایی شده است. ما امیدواریم این طرح را روی کنتورهای آب و برق نیز انجام دهیم که این امر یک تحول بزرگ را در کشور ایجاد می کند.

وی در خصوص وضعیت مالی شرکت نیز گفت: همراه اول سعی کرده هم در صورت های مالی و هم در بورس شفاف عمل کند. همراه اول در ۴ سال گذشته همواره در بورس گزارش مقبول دریافت کرده است. این در حالی است که مجمع ما در فروردین ماه یا اوایل اردیبهشت هر سال برگزار می شود. این تقریباً بی نظیر است که شرکتی با گردش مالی ۱۰۰۰۰ میلیارد تومانی در اولین ماه سال از بورس گزارش مقبول دریافت کند. در بورس هم طی ۲ سال گذشته از نظر شفافیت و اطلاع رسانی و کیفیت صورت های مالی، از رتبه ۱۳۳ به رتبه ۱۳ رسیده ایم.

مدیرعامل همراه اول در خصوص درآمد و سود این شرکت در سه بازه زمانی «۴ سال پیش از خصوصی سازی»، «۴ سال نخست خصوصی سازی» و «۴ سال دولت یازدهم» نیز اظهار داشت: درآمد همراه اول در ۴ سال پیش از خصوصی شدن حدود۷۹۰۰ میلیارد تومان، در ۴ سال نخست خصوصی سازی حدود ۲۰۱۰۰ میلیارد تومان و در ۴ سال دولت یازدهم به ۳۷۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است که رشد خوبی است. همچنین در این بازه زمانی سود شرکت از ۲۴۰۰ میلیارد تومان به ۵۵۰۰ میلیارد و در ادامه به ۱۰۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

صدوقی با اشاره به افتتاح پروژه های کلان ملی اپراتور اول در دولت یازدهم گفت: در این ۴ سال بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان پروژه انجام شده است که ۲۴۵۰ میلیارد تومان آن مربوط به افتتاح پروژه های توسعه باند پهن و نوسازی و ارتقای شبکه در شهریور ۹۴، ۴۱۴۷ میلیارد تومان آن مربوط به افتتاح پروژه های توسعه باند پهن به مناسبت دهه مبارکه فجر در بهمن ۹۵ و ۱۴۷۵ میلیارد تومان آن مربوط به افتتاح فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات در امروز است.

وی مبالغ پرداختی به خزانه دولت در ۴ سال دولت یازدهم را حدود ۱۹۳۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این در حالی است که ۴ سال پیش از خصوصی سازی یعنی سال ۸۴ تا ۸۷ حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان به دولت پرداخته بودیم.
صدوقی افزود: ارزش بازار همراه اول طی ۴ سال گذشته از ۸۸۳۹ میلیارد تومان به ۱۴۵۹۰ میلیارد تومان افزایش یافته است که در بورس تقریباً کم نظیر است.

مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه همراه اول رتبه اول در استفاده حداکثری از منابع و مهارت های ایرانی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس ارزیابی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را کسب کرده است افزود: اپراتور اول در چهار سال گذشته در ارزیابی رگولاتوری که بر اساس استاندارد EFQM صورت می گیرد، همواره رتبه اول را کسب کرده است.

صدوقی با بیان اینکه طی یکسال گذشته بر اساس اعلام معاونت برنامه ریزی وزارت ارتباطات سهم بازار همراه اول افزایش یافته است، تصریح کرد: سهم بازار همراه اول طی ۱۸ ماه اخیر با توجه به نوسازی انجام شده از ۵۷درصد به ۵۹درصد افزایش یافته است؛ اگر ما آمار رومینگ ملی را هم اضافه کنیم که روزانه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک از اپراتورهای دیگر از شبکه همراه اول استفاده می کنند، سهم بازار ما به حدود ۶۰درصد می رسد.

 

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=980
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)