- نگاه اقتصادی - https://negaheghtesadi.ir -

سهم ۴۰هزار میلیارد تومانی اقتصاد کشور در حوزه دیجیتال

معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقتصاد دیجیتال یا آی‌سی‌تی در دنیا به‌شدت در حال رشد است و این اقتصاد در کشور یک سبد ۴۰ هزار میلیارد تومانی دارد.

به گزارش نگاه اقتصادی از ایرنا، مرتضی براری روز پنجشنبه در همایش روز مجلس در شهرستان محمودآباد مازندران افزود: یکی از مهم‌ترین اولویت های کشور رونق اقتصادی یعنی خلق ثروت حداکثری از ظرفیت‌های کشور و همواره مورد تاکید رهبری در همه سال‌های گذشته بوده و شعار هرسال یک دهه گذشته نیز تولید و رونق اقتصادی و اشتغال بوده است.

وی اشتغال و رونق اقتصادی را دغدغه شهرستان‌های مازندران از جمله محمودآباد برشمرد و افزود: سبدهای درآمدی استان مازندران کشاورزی، طیور، ‌گردشگری و صنایع مرتبط با دریاست و یکی از سبدهای جدید می‌تواند حوزه آی‌سی‌تی باشد.

معاون پارلمانی وزیر ارتباطات اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال یا آی‌سی‌تی مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان است یعنی اقتصاد مبتنی بر خلاقیت و نواوری و نیروی انسانی است.

براری ادامه داد: در نسل چهارم دانشگاه‌ها که شامل نوآوری، کارآفرینی و خلاقیت است پس از نسل های اول و دوم و سوم با عناوین آموزش، پژوهش و فناوری، می‌توان با جمعیت پنج میلیونی دانشجو به عنوان سرمایه نظام ،خلاقیت در اقتصاد ایجاد کرد.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد : دانشجو امروز ظرفیت نظام است و باید تلاش کنیم این ظرفیت به تهدید تبدیل نشود، امرور مهم‌ترین دغدغه استان‌ها بیکاری قشر دانشجو است پس چگونگی خلق این اقتصاد و سبد سوال است.

براری افزود: آی‌سی‌تی هم خود، یک ظرفیت و زیرساخت و موتور توسعه است هم با آن می توان اقتصاد گردشگری استان مازندران را ارتقا داد.

وی گفت: با ورود آی تی به صنعت بانکداری و سیستم ای‌تی‌ام به‌عنون نمونه و کار با موبایل هزینه‌ها کاهش یافت، رفاه، بهره‌وری، کیفیت و تنوع خدمات افزایش یافته چون شاخص‌های توسعه را افزایش داده یا در صنعت حمل‌ونقل کاهش آلودگی، ترافیک، مصرف سوخت و استهلاک ماشین را به دنبال داشته است و امروزه دولت به جد دنبال این موضوع است.

وی افزود: اولین قانونی که در دولت یازدهم در مجلس تصویب شد، قانون مرتبط با وزارت ارتباطات بود، یک مصوبه چندخطه باعث شد ۲۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت های کشور بشود که بیش از یک‌هزار میلیارد تومان از آن در استان مازندران در این ۴ساله سرمایه گذاری شد.

معاون پارلمانی وزیر ارتباطات تصریح کرد: رشد ۱۳برابری شبکه انتقال استان، رشد ۲۰برابری پهنای باند از مهمترین اتفاقات در مازندران بوده و تا پایان سال تمام شهرهای استان به نسل ۴ امکانات ارتباطی تلفن همراه مجهز می شوند.

براری با اشاره به توسعه شبکه فیبر نوری و شبکه اینترنت به بیش از یکهزار و ۸۰۰ روستا در مازندران ، افزود : با سرمایه گذاری صورت گرفته استان مازندران همواره رتبه دوم و سوم حوزه آی‌سی‌تی کشور را دارد.

وی با بیان اینکه مجلس نقش اساسی در ریل‌گزاری توسعه همه‌جانبه کشور دارد، ادامه داد: در خصوص اساسنامه پست نیز این اجازه را داده است که بخش خصوصی وارد این حوزه شود، پیش‌بینی ما این است که طی یک‌سال آینده اقتصاد پست کشور که اکنون حدود ۷۵۰ میلیارد تومان است، رشد ۲ برابری داشته باشد.

معاون پارلمانی وزیر ارتباطات گفت: این زیرساخت یعنی سرمایه گذاری حوزه آی‌سی‌تی می تواند استان را توسعه دهد و منتج به اشتغال شود.

براری با اشاره به اینکه امروز خدمات به‌خصوص در بخش دیجیتال یکی از قطب‌های اقتصادی است، افزود: اما متأسفانه کشورمان نسبت به کشورهای پیشرفته در این حوزه ۳۰ درصد کمتر درآمدزایی دارد که آی‌سی‌تی می تواند آن را رشد دهد.

وی با بیان این‌که زیرساخت‌های لازم در کشور وجود دارد، گفت: آمادگی داریم خدمات در حوزه فناوری و دیجیتال را توسعه دهیم و همچنین از سرمایه گذاران می خواهیم در این بخش سرمایه گذاری کنند و در صورت عدم استقبال سرمایه گزاران محلی شرکت های سرمایه گذار آمادگی ورود به این حوزه را دارند.

وی گفت: اکنون آمادگی کامل داریم تا زیرساخت‌های شهر هوشمند را توسعه دهیم که فصل مشترک ما و مدیران شهری است.

همایش بزرگداشت روز مجلس با حضور مسئولین کشوری و استانی در سالن غدیر اداره فرهنگ و ارشاد محمودآباد برگزار شد.