دوشنبه 1 اکتبر 2018 - 2:24

یک بار برای همیشه

اصلا چرا باید از کاهش تدریجی تعرفه واردات یا حتی حذف یک‎باره آن ترسید؟ و اصولا چرا آزادسازی قیمت خودروهای داخلی باید تا این حد محل مناقشه باشد؟

محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله روز دوشنبه (۱۳۹۷٫۷٫۹) روزنامه دنیای خودرو به موضوع «ضرورت پیاده‎سازی راهکارهای معوق‌مانده در سال‌های گذشته برای ساماندهی صنعت و بازار خودرو کشور» پرداخت.

به گزارش نگاه اقتصادی، عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

شتاب و شمار تحولات در صنعت و بازار خودرو ایران از مردادماه سال گذشته تاکنون و به‎ویژه در سال جاری به حدی بالا بوده که آستانه پذیرش هر رویدادی در این بخش را بسیار بالا برده است. اتفاقاتی که در این بازه زمانی رخ داد – از توقف ثبت سفارش و افزایش تعرفه واردات و ممنوعیت کامل آن گرفته تا خروج خودروسازان خارجی، کاهش شدید تولید و پراید ۴۰میلیون تومانی – همگی موجب شد تا هر فرض محال و نتایج محتمل آن در کمترین زمان ممکن به منصه ظهور برسد و تبعات خود را در گسترده‎ترین شکل ممکن نشان دهد.

فارغ از این‎که شرایط آشفته کنونی تا چه اندازه حاصل بازگشت تحریم‎هاست و تا کجا نتیجه خودتحریمی‎ها، می‎توان این زمان را موعدی مناسب برای درانداختن هر طرح نو در صنعت خودرو کشور دانست. اگرچه بخشی از نابه‎سامانی بازار خودرو ناشی از بی‎اعتمادی مشتریان به آینده، نگرانی از تداوم جهش قیمت‎ها و ترس از کمبود و حتی موجود نبودن خودرو در ماه‎های آتی است، اما همین فضای مشوش را می‎توان بستری مناسب برای پیاده‎سازی راهکارهایی دانست که همواره با فوبیای عوارض و عواقب احتمالی و تبعات منفی از اولویت خارج و برای زمانی نامعلوم به تعویق انداخته شده است.

چرا طرح ساماندهی بازاری را که آماده هر اتفاق بدتری است، باید در مجلس مسکوت نگه داشت؟ اصلا چرا در چنین شرایطی باید تا این اندازه به چگونگی کاهش تدریجی تعرفه واردات به ۲۵ درصد و این‎که سالی ۵ درصد کاهش یابد یا کمتر و بیشتر، فکر کرد؟ مگر نه این‎که صنعت خودرو کشور با توجه به نرخ فعلی ارز توان تولید خودروهای بی‎بدیل ۳هزار دلاری دارد؟ پس چرا باید از کاهش تدریجی تعرفه واردات یا حتی حذف یک‎باره آن ترسید؟ و اصولا چرا در این ایام، توقف قیمت‎گذاری دستوری یا همان آزادسازی قیمت خودروهای داخلی باید تا این حد محل بحث و مناقشه باشد؟

از پراید ۴۰ میلیون تومانی و سمند ۵۰ میلیون تومانی می‎ترسیدیم که به چشم دیدیم و از آثار تبعات تورمی افزایش قیمت خودرو واهمه داشتیم که اکنون به‎واسطه دلار ۱۷هزار تومانی و گرانی انواع کالا، با ابعاد بزرگ‎تری از آن مواجه هستیم. شاید بهتر آن باشد که در همین شرایط و اوضاع، یک بار برای همیشه با این محیط ایزوله ساختگی و غیرواقعی در صنعت و بازار خودرو خداحافظی کنیم و همان‎گونه که خبر از موافقت رییس‎جمهور با واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داده شد، دولت پرقدرت‎ترین کرسی هیأت‎مدیره در این ایران‌خودرو و سایپا را ترک کند و عطای سود و زیان این سهم کمتر از ۲۰ درصد را به لقای آن ببخشد.

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=7039
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)