
مدیرکل دفتر آمارهای فرهنگی، بازرگانی و خدمات مرکز آمار ایران با بیان اینکه ، با ورود هر گردشگر حدود ۱۲۰۰ دلار درآمد ارزی نصیب کشور می شود، گفت: این رقم معادل فروش ۳۰ بشکه نفت است .
به گزارش نگاه اقتصادی محمدحسین پیمان اظهار داشت: این میزان درآمد اهمیت گردشگری را در اقتصاد کشور به ویژه با رویکرد اقتصاد مقاومتی و عدم وابستگی به نفت را نمایان میسازد.
وی در بخشی دیگر از سخنرانی خود افزود: ۱۶ در صد از جمعیت جهان گردشگر هستند که تعداد آنها حدود ۱٫۲ میلیارد نفر است. در این میان حدود ۲۲۰ میلیارد دلار هزینه حملونقل این تعداد گردشگر در جهان است.
پیمان افزود: در ایران هدفگذاری در صنعت گردشگری رساندن تعداد گردشگران ورودی از پنج میلیون به ۲۵ میلیون نفر است.
وی تصریح کرد: گردشگری از سه منظر عرضه، تقاضا و توسعه پایدار برای کشور اهمیت دارد. لذا با توجه به این سه منظر باید نظام تصمیم سازی مناسبی داشته باشیم که پایه های آن را آمار و اطلاعات و بررسی و مطالعه این ابعاد در استان ها تشکیل می دهد.
پیمان از جمله مطالعات مهم در این زمینه را، شناسایی ظرفیت های بالقوه استان ها و تبدیل آنها به ظرفیت های بالفعل و موثر و تغییرات ناشی از گردشگری و همچنین بررسی زیر ساخت های لازم برای گردشگری استان ها از جمله حمل و نقل و اسکان ذکر کرد.
وی تاکید کرد: نقش آمار و اطلاعات در این عرصه بسیار مهم است چرا که گردشگری با راهبرد و به طور استراتژیک در استان ها باید برنامه ریزی شود.
مدیرکل دفتر آمارهای فرهنگی و بازرگانی مرکز آمار افزود: گردشگری نه تنها از جنبه اقتصادی بلکه از جنبه تعاملات فرهنگی کشورها اهمیت دارد.
وی ادامه داد: براساس آخرین نتایج طرح های آمارگیری مرکز آمار ایران، سالانه ۵۵ درصد خانوارها در ایران سفرهای داخلی و ۱،۳۶درصد از آنها در هر فصل، سفر های خارجی دارند. همچنین ۵۷ درصد خانوارها در سفر های داخلی اقامت شبانه داشته و ۶۳ در صد از آن در خانه آشنایان و اقوام خود اقامت می گزینند. ۷۷ در صد از سفر ها جنبه تفریحی و ۱۱ درصد آنها، گردشگری سلامت است.
پیمان مسافر پذیرترین استانها را، استان های گیلان، مازندران و خراسان رضوی و “مسافر فرست” ترین استان ها را استان های تهران و گیلان ذکر کرد.