دوشنبه 5 مارس 2018 - 8:21

زنده بمانیم و همدیگر را زنده نگه داریم!

در نوروز امسال (۱۳۹۶) به‌طور متوسط در هر ۷۱ دقیقه یک نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده است.

محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله امروز (دوشنبه ۹۶٫۱۲٫۱۴) روزنامه دنیای خودرو به موضوع «تصادفات جاده‌ای در سفرهای نوروزی و تلفات جانی آن» پرداخت.

به گزارش نگاه اقتصادی، عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

در طول سالی که هفته‌های پایانی‌اش را پشت سر می‌گذاریم، بارها و بارها از ضرورت‌ها و راهکارهای ارتقای کیفیت و ایمنی خودروهای داخلی نوشتیم و خوشبختانه بنا بر آخرین گزارش‌های شرکت بازرسی، کیفیت برخی خودروهای داخلی بهبود اندکی داشته و گرایش بخشی از قشر متوسط جامعه به خرید اقساطی خودروهای بالای ۵۰ میلیون تومان نیز افزایش یافته که ناشی از تمایل مردم به خودروهای باکیفیت‌تر و ایمن‌تر است.

اما فارغ از این‌که کیفیت و ایمنی خودروهای داخلی تا چه اندازه بهتر شده یا سهم بازارِ خودروهای باکیفیت و ایمن چند درصد رشد کرده است، باید در نظر داشته داشت؛ اغلب وسایل نقلیه شخصی موجود در کشور با توجه پایین‌بودن متوسط درآمد در ایران، عمدتا همان خودروهایی هستند که تاکنون بوده‌اند.

پس با توجه به در پیش بودنِ مسافرت‌های جاده‌ای در ایام نوروز، در چند روز باقی‌مانده تا آغاز این سفرها باید هرچه بیشتر و فراگیرتر، طرز صحیح رانندگی در جاده‌ها و توصیه‌های ایمنی مربوط به آن را از طریق رسانه‌ها گوشزد کرد.

براساس آمارهای موجود، در نوروز امسال به‌طور متوسط در هر ۷۱ دقیقه یک نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده است. گفته می‌شود در سال گذشته (۱۳۹۵) این آمار به‌مراتب تکان‌دهنده‌تر و یک کشته در هر ۶۰ دقیقه بوده است. بسیار تأسف‌برانگیز است که ما همواره در شادترین ایام سال با این حجم از مرگ‌ومیر بر اثر تصادفات جاده‌ای روبه‌رو می‌شویم.

البته تلاش‌های پلیس راهور و سازمان راهداری و فرهنگ‌سازی رسانه‌ها برای رانندگی قانون‌مند و ایمن در کاهش تعداد تصادفات مؤثر بوده و تجهیز الزامی خودروهای صفر داخلی به ترمز ABS و دو ایربگ در پنج سال‌ اخیر نیز تا اندازه‌ای در کاهش میزان تلفات سوانح رانندگی مؤثر بوده‌ است. اما آن‌چه در این فرصت اندک، تکرارش کارسازتر به نظر می‌رسد، توصیه به پرهیز از عوامل اصلی تصادف در سفرهای نوروزی است؛

علت ۴۱ درصد تصادفات در نوروز امسال، بی‌توجهی به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی بوده است. بر این اساس، باید از رانندگان خواست که لحظه‌ای چشم از جاده بر ندارند و به سرنشینان هم توصیه کرد تا حواس راننده را پرت نکنند، چه با مشاجره، چه با نشان‌دادن مناظر اطراف و… . همچنین باید به رانندگان یادآور شد؛ مقاومت در برابر فرمان مغز انسان به خواب ممکن نیست و یک چُرت سه‌ثانیه‌ای هنگام رانندگی هم می‌تواند حادثه‌ای مرگ‌بار رقم بزند.

وقوع‌ ۲۳ درصد تصادفات نوروز ۹۶ هم به سرعت غیرمجاز و ۲۱ درصد نیز به سبقت غیرمجاز و انحراف به چپ بازمی‌گردد. باید خاطرنشان کرد که رانندگی با سرعت ۱۰ یا ۲۰ کیلومتر در ساعت بیش از حد مجاز به ریسک زندگی نمی‌ارزد، همین‌طور سبقت روی خط ممتد که امکان شاخ‌به‌شاخ شدن با خودروهای روبه‌رویی و تصادفات کشنده دارد.

باید بارها گفت و تکرار کرد که کمربند ایمنی ببندید، خودرو را پیش از سفر به لحاظ فنی کنترل کنید، فاصله قانونی خود با خودروی جلویی را حفظ کنید، کودکان را در صندلی مخصوصشان فیکس کنید، در نزدیکی مقصد نیز کار را تمام‌شده فرض نکنید؛ ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتر پایانی مسیر اتفاق می‌افتند!

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=4854
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)