شنبه 16 مارس 2019 - 16:19

صعود ۱۰ پله‌ای ایران در رقابت‌پذیری و کیفیت زیرساخت‌های بنادر

مدیرکل دفتر برنامه سازمان بنادر، از صعود ۱۰ پله‌ای ایران در بخش زیرساخت‌های بنادر و نیز ارتقای ۴۵ پله‌ای کشورمان در شاخص تجارت فرامرزی خبر داد.

مدیرکل دفتر برنامه، بودجه و تحول اداری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تجارت دریابرد جهانی و منطقه ای از حجم عملیات ۳۲و نیم میلیون TEU در منطقه خلیج فارس و دریای عمان خبر داد و گفت: مطابق مقایسه به عمل آمده در سال ۲۰۱۷، بندر شهید رجایی با ۳ میلیون ۶۰۰ هزار TEU ، ۸ درصد سهم جا به جایی کانتینر در منطقه را در اختیار داشته است.

به گزارش نگاه اقتصادی از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، رمضان علی محمودی با اعلام « صعود ۱۰ پله ای ایران در شاخص رقابت پذیری و کیفیت زیرساخت های بنادر در سال ۲۰۱۷ به نسبت سال ماقبل آن » ، از ارتقای ۴۵ پله ای ایران در شاخص سهولت کسب و کار ( تجارت فرامرزی ) در سال ۲۰۱۸ خبر داد و « کاهش هزینه و زمان انطباق اسناد در صادرات و واردات » و « کاهش هزینه عبور مرزی در صادرات » را مهم ترین علل این رشد ارزیابی کرد.
وی در بخش دیگری از تحلیل اش درباره تجارت دریا برد منطقه ای و با اشاره به مهم ترین طرح های توسعه ای بنادر کشور های همجوار، گفت: طی ۱۰ سال گذشته، جمعا ۱۰۰میلیارد دلار در بنادر منطقه خلیج فارس و دریای عمان سرمایه گذاری شده است که بیشترین آن به کشور امارات با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلاری برای توسعه بنادر کانتینری جبل علی ، خورفکان و فجیره و کشور عمان برای سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد دلاری در بنادر صحار ، دقم و سلاله اختصاص دارد.
مدیر کل دفتر برنامه ،بودجه و تحول اداری سازمان بنادر و دریانوردی در تشریح قابلیت های حمل و نقل دریایی ایران خاطر نشان کرد: وابستگی ۴۵ درصدی اقتصاد کشور به حمل و نقل دریایی ؛ همجواری با ۱۵ کشور با بازار مصرف ۴۶۰ میلیون نفری و برخورداری از بزرگ ترین ناوگان تجاری خاورمیانه با ظرفیت ۶۰۹ میلیون تن از جمله مهم ترین قابلیت های حمل و نقل دریایی کشور قلمداد می شود.
محمودی با اشاره به « تجهیز بندر چابهار به ۸ مکنده غلات » ، افتتاح تعداد ۳۳ پروژه اجرایی در بنادر کشور با سرمایه گذاری ۱۸۱۵۷ میلیارد ریالی سازمان بنادر و تجهیز پایانه شماره ۲ کانتینری بندر شهید رجایی به ۱۲ دستگاه جرثقیل کانتینری و ۳ دستگاه ترانس تینر را از عمده ترین اقدامات سازمان بنادر طی سال جاری برشمرد.
مدیر کل دفتر برنامه ،بودجه و تحول اداری سازمان بنادر و دریانوردی”بهره برداری از سیلوی غلات ۵ هزار تنی و مخازن نگهداری فرآورده های نفتی سنگین ۲۰ هزار متر مکعبی بندر امام خمینی ( ره ) توسط بخش خصوصی” و ” تصویب اعطای ۳۲۰۴ میلیارد ریالی تسهیلات وجوه اداره شده به ۲۳ طرح بخش خصوصی به ارزش ۲۹ ۷۳ میلیارد ریال” را از دیگر دستاورد های این سازمان در سال ۹۷ دانست.
محمودی با اعلام اهداف و برنامه های سازمان بنادر ، در تشریح اولویت ها و راهبرد های این سازمان گفت: افزایش سهم و میزان جذب بار منطقه ای و ترانزیتی تاز طریق ارتقای رقابت پذیری بنادر ؛ تامین حمل و نقل دریایی ایمن ، امن و پاک و مسئولیت پذیری اجتماعی و افزایش اعتماد مردم از مهم ترین راهبرد های سازمان بنادر و دریانوردی قلمداد می شود.
به گفته وی، ” تامین تجهیزات فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار ” ، ” واگذاری بنادر کوچک به بخش خصوصی “،” افزایش سهم حمل و نقل ریلی در عملکرد بنادر متصل به شبکه ریلی کشور” و” افزایش بهروه وری و رقابت پذیری خدمات بندری با تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات” ، از برنامه های مهم در دست اقدام سازمان بنادر است.

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=9246
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)