سه‌شنبه 16 ژانویه 2018 - 13:15

نماینده استارتاپ‌ها در حضور وزرای اقتصاد و ICT سخن خواهد گفت

دیواندری در پاسخ به نگاه اقتصادی گفت: یک نفر به نمایندگی از استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها در حضور وزرای اقتصاد و ICT و رییس‌کل بانک مرکزی سخن خواهد گفت.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، استارتاپ‌ها، فین‌تک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را در کانون توجه قرار دادیم.

به گزارش نگاه اقتصادی، علی دیواندری در یک نشست خبری اظهار داشت: جینا هوی چینگ طراح اکو سیستم فین‌تک مالزی یکی دیگر از سخنرانان خارجی مراسم خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسش نگاه اقتصادی درخصوص حضور گردانندگان استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها در جمع سخنرانان این همایش گفت: یک نفر به نمایندگی از استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها در حضور وزرای اقتصاد و ICT و رییس‌کل بانک مرکزی سخنرانی خواهد کرد.

دبیر هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار نگاه اقتصادی درباره احتمال امضای تفاهم‌نامه در حاشیه این همایش با توجه به افزایش فضای نمایشگاه جانبی آن گفت: از آن‌جا که این همایش، یک همایش علمی، حاکمیتی و تجاری است، امسال نیز امضای تقاهم‌نامه‌هایی میان بخش IT بانک‌ها که مشتریان خدمات شرکت‌های این حوزه محسوب می‌شوند، وجود دارد.

* انتشار پول رمزی ملی در دست مطالعه

رییس پژوهشکده پولی و بانکی همچنین اظهار داشت: انتشار پول بر بستر بلاک‌چین در ایران امکان‌پذیر است و انتشار آن با هدایت و نظارت بانک‌های مرکزی در دنیابا پول‌های موجود دربازار که نظارتی بر آن اعمال نمی‌شود متفاوت است.

وی در پاسخ به اینکه با توجه به رواج پول‌های مجازی در دنیا چه اقدامات و تحقیقاتی توسط بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی انجام شده است؟ گفت: پژوهشکده به سفارش بانک مرکزی در ارتباط با پول‌های مجازی و رمزنگار در حال مطالعه و تحقیق است و این مطالعه بیشتر از این بُعد انجام می‌شود که از تکنولوژی بلاک‌چین چگونه می‌توان برای صدور پول‌های رسمی استفاده کرد.

دیواندری با بیان این‌که ارزهای رمز نگار دو دسته هستند، افزود: یک دسته پول‌هایی هستند که بدون نام و نشان و سیستم مقرراتی خاصی که از ریسک محافظت کند منتشر شده و معامله می شود، هرچند در مقایسه با اقتصاد جهانی حجم آن کم است اما در برخی کشورها مانند کشور ما تب خاصی گرفته و مردم باید بدانند که سرمایه گذاری در این پول‌ها ریسک بالایی دارد و بانک مرکزی نیز هشدارهای لازم را در این زمینه داده است.

وی ادامه داد: موضوع دیگر بستر تکنولوژی بلاک‌چین است که موضوعی علمی و تایید شده است که می‌توان کنترل و حساب شده بر بستر این تکنولوژی پول‌هایی را منتشر کرد.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: همانطور که بانک مرکزی روسیه از این تکنولوژی استفاده می کند و قرار است نظارت شده پول‌هایی را منتشر کند، برای کشور ما نیز امکان‌پذیر است که در پژوهشکده به سفارش بانک مرکزی فعلا در فاز مطالعاتی هستیم.

وی در پاسخ به اینکه تا چه اندازه آمادگی پذیرش این نوع پول در کشور وجود دارد، گفت: این پول‌ها شبیه پول‌های رسمی است فقط تکنولوژی متفاوتی دارد و از بستر آی تی و فناوری اطلاعات می‌توان استفاده کرد و حالت رمزی به آن داد.

دیواندری افزود: در دنیا نگرانی هایی وجود دارد که برای مقاصد پولشویی، تامین مالی تروریسم و امثال آن استفاده شود که اگر چنین پول‌هایی تحت نظارت و کنترل بانک‌های مرکزی دنیا و کشورهایی که علاقه‌مند هستند از این پول‌ها استفاده کنند منتشر شود این نگرانی ها برطرف می‌شود، چراکه قابلیت پیگیری خواهد داشت.

وی در پاسخ به این‌که عدم اعلام موضع بانک مرکزی باعث عقب‌افتادگی نسبت به سایر کشورها نمی‌شود، گفت: اندازه ارزهای مجازی خیلی زیاد نیست که بگوییم اقتصاد دنیا توسط ارزهای مجازی اداره می‌شود، رییس کل و معاونت فناوری اطلاعات بانک مرکزی نیز در این باره اظهارنظر کرده‌اند و در آینده نیز حتما موضع‌گیری خواهند داشت.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: ارزهای رمزنگار فعلی ظرفیت بالایی برای اقتصاد جهانی محسوب نمی‌شود و موضوع در اولویت بانک‌های مرکزی دنیا هم نیست و فقط در دست مطالعه و تحقیق و بررسی قرار دارد.

* میانگین کارت های بانکی در ایران بالا است

وی در خصوص این‌که ۳.۵ برابر جمعیت کشور کارت بانکی صادر شده است و پاسخ به این سوال که تجمیع کارت‌های بانکی چه زمانی قرار است اتفاق بیفتد؟ گفت: در همه دنیا متعارف است که افراد از هر بانکی می‌توانند کارت داشته باشند و محدودیت و مشکل خاصی ندارد، اما در ایران این میانگین بالا است و مطلوب نیست.

دیواندری افزود: بانک مرکزی در این زمینه پروژه دارد و در همایش بانکداری الکترونیک نیز معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در اینباره حتما صحبت خواهند کرد.

وی در مورد اصلاح نظام کارمزد خاطرنشان کرد: در این زمینه یکی از بحث ها کارمزدها است که آیا کفایت می کند یا خیر، باید گفت کارمزد در نظام بانکی نسبتا پایین است و با توجه به سرمایه‌گذاری ها میزان آن کفایت نمی‌کند که نیاز است تعدیل شود.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: بحث دیگر پی‌اس‌پی‌ها و مدل تجاری کسب درآمد آنها است که کارمزد را از بانک‌ها می‌گیرند، این موضوع مدتی است که مورد بحث بوده و جزو بحث‌ها و میزگردهای همایش نیز است.

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=4252
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)