شنبه 10 فوریه 2018 - 19:36

سهم ایران در حمل‌ونقل دریایی جهان احیا می‌شود

وزیر راه و شهرسازی گفت: خرید تجهیزات بندری برای افزایش ظرفیت بندر شهید رجایی یکی از آرزوهای ما بود که پس از برجام این اتفاق افتاد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز بخش اول توسعه فاز ۳ بندر شهید رجایی به بهره برداری رسید که این پروژه برای کشور اهمیت به‌سزایی دارد لذا مابقی عملیات فاز ۳ به زودی آغاز می‌شود.

به گزارش نگاه اقتصادی، عباس آخوندی در حاشیه بهره برداری از ۱۹ پروژه بندری استان هرمزگان افزود: امروز روز خجسته‌ای برای صنعت بندر و دریانوردی است و امیدواریم این پروژه‌ها هدیه‌ای بزرگ برای ملت ایران باشد.

* سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی

وی گفت: امیدواریم همزمان از بخش اول توسعه فاز ۳ بندر شهید رجایی بهره‌برداری کنیم. از طرفی مناقصه توسعه فاز ۳ بندر شهید رجایی در مرحله نهایی قرار دارد که در آن ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام می‌شود. منابع مورد نیاز برای توسعه فاز ۳ بندر شهید رجایی از محل منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی تامین می شود.

آخوندی به ترمینال ۲ بندر شهید رجایی اشاره و خاطرنشان کرد: تا پیش از این ترمینال ۲ احداث شده بود، اما از نظر تجهیزات کمبودهایی داشت لذا با نصب ۲۰ دستگاه جرثقیل ظرفیت بهره‌برداری آن ۱.۵ برابر شد.

* ۱۰۴ میلیون قرارداد منعقد شده است

وزیر راه و شهرسازی افزود: پس از توافقات برجام ۱۰۴ میلیون یورو قرارداد منعقد شد تا ۱۲ فقره جرثقیل جدید بندری (از کشور آلمان و بعد از برجام) وارد بندر شهید رجایی شود که ۲ فقره آن در حال حاضر نصب شده و ۲ فقره دیگر آن در حال نصب است.

* بخش خصوصی با شرکای بین المللی همکاری خواهد کرد

آخوندی با تأکید بر اینکه امیدواریم نرخ بهره‌وری در بندر شهید رجایی به‌عنوان بندر کانتینری ایران افزایش پیدا کند، گفت: موفق شدیم ترمینال‌های شماره یک و دو بندر شهید رجایی را جهت بهره‌وری به مدت ۵ سال در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم. از هر دو شرکت خواسته‌ایم که بتوانند شرکای بین‌المللی بگیرند تا امکان بازاریابی خارجی داشته باشند و نرخ بهره‌وری بندر افزایش پیدا کند.

وی افزود: امیدواریم با این اتفاق سرفصل جدیدی در نرخ بهره‌برداری از بنادر ایران باز شود و حمل مستقیم از بنادر جهان به سمت بنادر شمال خلیج‌فارس ارتقا پیدا کند.

آخوندی تأکید کرد: اپراتورهای ترمینال‌های یک و دو باید بتوانند سهم فیدری ما را کاهش دهند و سهم بهره‌وری مستقیم را افزایش دهند.سال آینده نرخ بهره‌وری کانتینری در این بندر با شاخص‌های روشنی بهبود پیدا خواهد کرد.

* توسعه بندر جاسک اولویت بعدی سازمان بنادر است

وزیر راه اظهار داشت:توسعه بندر جاسک هم اولویت بعدی سازمان بنادر خواهد بود و بعد از آن باید سایر بنادر هرمزگان توسعه یابند تا تمرکززدایی انجام شود. ما موفق خواهیم بود سهم ایران را در حمل‌ونقل دریایی جهان بازپس گیریم.

* خرید تجهیزات بندری آرزوی ما بود

وزیر راه و شهرسازی افزود: خرید تجهیزات بندری برای افزایش ظرفیت بندر شهید رجایی یکی از آرزوهای ما بود که پس از برجام این اتفاق افتاد.

* آغاز بهره‌برداری از ۱۹ طرح سرمایه گذاری، فنی و عمرانی دربنادر هرمزگان

همزمان با نهمین روز از دهه فجر سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ،بهره برداری از ١٩ طرح بندری و دریایی استان هرمزگان با حضور وزیر راه و شهرسازی در بندر شهید رجایی و بنادر تابعه آن آغاز شد.

بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، این طرح ها با ارزشی بالغ بر ۴۵۰۰ میلیارد ریال با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، استاندار هرمزگان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استانی به بهره برداری رسید.

دو طرح احداث مخازن نگهداری فرآورده های نفتی در بندر خلیج فارس با صرف هزینه ای بالغ بر ۵۸۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم برای بیش از ۹۰ نفر و همچنین یک طرح احداث پایانه لجستیک کالا و کانتینر با ۴۷۰ میلیارد ریال اعتبار و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۰۰ نفر در اراضی پشتیبانی بندر شهید رجایی از جمله طرح های افتتاح شده در بزرگترین بندر تجاری کشور بود.

* قرارداد پنج ساله دو اپراتور بندر شهید رجایی

همچنین، طی آیینی ویژه با حضور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی و مقامات ارشد سازمان بنادر و دریانوردی، قرارداد پنج ساله واگذاری پایانه های کانتینری شماره ۱ و ۲ بندر شهید رجایی به شرکت های خدمات دریایی و بندری بتا و سینا به امضا رسید تا گامی مهم در راستای کاهش تصدی گری دولت در حوزه بنادر بازرگانی و نقش آفرینی بیشتر بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل دریایی برداشته شود.

* مرحله نخست فاز ۳ بندرشهیدرجایی به بهره برداری رسید

بهره برداری از مرحله نخست فاز ۳ طرح توسعه کانتینری بندرشهیدرجایی با صرف هزینه ای بیش از دو هزار میلیارد ریال (۴۶ میلیون یورو) شامل ساخت ۴۰۰ متر اسکله، با عمق آبخور۱۵,۵ متر و لایروبی یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب از حوضچه سوم این بندر و نیز دیوار کشی اراضی ۲۷۰۰ هکتاری منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به طول ۲۰ کیلومتر با استفاده از قطعات پیش ساخته بتن آرمه با اعتباری معادل ۱۷۰ میلیارد ریال از دیگر طرح های بسیار مهم بندر شهید رجایى بود که در نهمین روز از دهه مبارک فجر سال ۹۶ با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.

* راه اندازی ۱۲ دستگاه گنتری کرین

بازدید از کارگاه های نصب و راه اندازی ۱۲ دستگاه گنتری کرین ساخت شرکت لیبهر آلمان(جرثقیل فوق سنگین تخلیه و بارگیری کانتینر)، ۱۵ دستگاه ترانستینر (جرثقیل ویژه صفافی کانتینر) ساخت شرکت ایرانی منگان به عنوان نمادی بارز از اقتصاد مقاومتی، و همچنین نخستین دستگاه ایکس ری پرسرعت کامیونی و نسل ۴ کشور به عنوان بخشی دیگر از برنامه های سفر یکروزه وزیر راه و شهرسازی به دروازه طلایی اقتصاد ایران بود.

* بهره برداری از ۵ فروند اسکله فلزی شناور ساخت داخل

۵ فروند اسکله فلزی شناور ساخت متخصصان داخلی برای رونق بخشی به گردشگری دریایی در سواحل و جزایر خلیج فارس، ساختمان مامور سرای بندرگاه چندمنظوره جزیره هرمز، ساختمان مرکز امداد و نجات دریایی بندر شهید حقانی، طرح لایروبی بندر جاسک در قلب سواحل مکران و تجهیز پایانه بین المللی خلیج فارس در بندر شهید باهنر از دیگر طرح هایی بود که در بنادر تابعه استان هرمزگان به بهره برداری رسید.

* اشتغال ۶۵۰ نفر در طرح های توسعه ای استان هرمزگان

با بهره برداری از این ۱۹ طرح سرمایه گذاری، فنی و عمرانی بنادر و دریانوردی هرمزگان در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال، برای جمعیتی بالغ بر ۶۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد که این اقدام مهم، نشانگر برداشتن گام هایی بلند و موثر از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و جامه عمل پوشاندن به شعارهای دولت تدبیر و امید در حوزه اقتصاد دریاپایه، توسعه زیرساخت های دریایی و بندری کشور و رونق معیشت ساحل نشینان است.

 

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=4502
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)