چهارشنبه 25 آوریل 2018 - 5:48

اتفاق نظر ائمه جماعات تشیع و تسنن درباره جایگاه بانک قرض‌الحسنه مهر

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر طی دیدارهایی با امام جمعه شهر گرگان و امام جمعه اهل سنت شهرستان آق‌قلا به گفت‌وگو پرداخت.

نماینده ولی فقیه استان گلستان و امام جمعه شهر گرگان گفت: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران می‌تواند الگو مناسبی برای بانک‌های کل کشور باشد.

به گزارش نگاه اقتصادی، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی در دیدار با مدیرعامل، رییس و اعضای هیات مدیره بانک قرض الحسنه مهر ایران به فعالیت‌های قرض‌الحسنه این بانک اشاره کرد و اظهار داشت: این بانک می‌تواند الگوی مناسبی برای بانک‌های کل کشور باشد.

وی افزود: معاملات و مسائل اقتصادی نسبت به گذشته دگرگونی های بسیاری را دچار شده است، به نحوی که امروز نمی‌توان بانک ها را از زندگی اجتماعی انسان‌ها جدا کرد.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: از نظر غرب، ساز و کار بانکی بر مبنای سود است، این نوع بانکداری گرچه به توسعه اقتصادی منجر می شود، اما بانکداری اسلامی یک ضرورت زندگی و اجتماعی است که باید به بهبود معیشت مردم توجه کند.

نورمفیدی تاکید کرد: ‌برای آنکه این ضرورت در مسیر توسعه کشور به‌کار آید باید از ظرفیت قرض‌الحسنه استفاده شود. در این راستا، لازم است تا ‌اصل بانکداری براساس توسعه کشور باشد و به سوی تولید و رونق اقتصادی حرکت کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان به نقش توسعه کشور از طریق سیستم بانکی تاکید کرد و افزود: بانک‌ها باید مبنا را بر توسعه و پیشرفت کشور قرار دهند و ارزش پول مردم باید در بانک‌ها حفظ شود.

مرتضی اکبری،‌ مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نیز در این دیدار اظهار داشت:‌ این بانک بیش از یک دهه فعالیت دارد و تنها کاری که انجام می‌دهد عقد قرض‌الحسنه است و توانسته در این مدت اعتماد مردم را جذب کند.

وی تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته ‌۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این بانک افتتاح حساب داشتند که بیش از ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از تسهیلات قرض الحسنه آن استفاده کرده اند.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهرایران در رابطه با جریمه تاخیر بازپرداخت اقساط تسهیلات نیز گفت:‌ در این بانک تلاش می کنیم تا از فردی جریمه نگیریم و ۹۹ درصد مردم در زمانی مشخص اقساط تسهیلات خود را پرداخت می کنند، با این حال درآمد حاصل از جرائم تاخیر در بانک قرض الحسنه مهرایران را صرف امور عامل المنفعه می کنیم.

اکبری تاکید کرد: ‌بانک قرض الحسنه مهر ایران با بیش از ۵۳۰ شعبه در سراسر کشور فعالیت می‌کند که ۱۱ شعبه آن در استان گلستان مشغول ارائه خدمت به هموطنان هستند.

* اجرای قرض الحسنه واقعی، تدبیری برای رفع مشکلات اقتصادی جامعه

در همین حال، آخوند عبدالحی میرزاعلی،‌ امام جمعه اهل سنت شهرستان آق‌قلا گفت: اجرای قرض الحسنه واقعی، تدبیری برای رفع مشکلات اقتصادی جامعه است و امیدواریم با حضور بانک قرض الحسنه مهرایران زمینه برای تحقق بانکداری اسلامی توسعه یابد.

مرتضی اکبری‌ مدیرعامل، پدرام رییس و تلیکانی و امامی اعضای هیات مدیره بانک قرض الحسنه مهرایران با آخوند عبدالحی میرزاعلی، ‌امام جمعه اهل سنت شهرستان آق‌قلا و مشاور استاندار گلستان در امور اهل سنت دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار، آخوند عبدالحی میرزاعلی،‌ امام جمعه اهل سنت شهرستان آق‌قلا اظهار داشت: در گذشته یکی از بانک‌های استان در مورد مسائل فقهی استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه مذاکراتی داشته و در این خصوص ۴ نشست تخصصی با حضور علمای اهل تسنن برگزار شده است.

وی تصریح کرد: امیدواریم ‌بتوانیم با حضور عالمان اهل سنت، نشستی با مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه ایران در استان گلستان داشته باشیم تا بتوانیم در این راستا گفت‌وگو کنیم.

امام جمعه اهل سنت آق‌قلا ادامه داد: ‌منزل ما منزل کارکنان و مسئولان بانک قرض الحسنه مهر ایران است و امید است که این مذاکرات ادامه یابد تا با ترسیم الگوی مناسبی از قرض الحسنه بتوانیم به پیشبرد بانکداری در این بستر کمک کنیم.

در ادامه، کارشناسان دینی اهل سنت در این دیدار ابراز امیدواری کردند که این نشست‌ها به راهکاری برای بهره‌مندی گلستانی‌ها از تسهیلات قرض‌الحسنه این بانک منجر شود.

در این دیدار نیز مرتضی اکبری،‌ مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نیز اظهار داشت: یکپارچگی و هم بستگی میان اهل سنت و تشیع می تواند به وحدت اسلامی در جامعه کمک کند .

وی ادامه داد: ‌افتخاری بود که امروز خدمت ‌برادران اهل‌تسنن برسیم و بتوانیم بستری فراهم کنیم تا آنان نیز از تسهیلات قرض‌الحسنه این بانک بهره‌مند شوند.
دکتر اکبری به اهمیت موضوع قرض‌الحسنه اشاره کرد و گفت: استقبال مردم از خدمات و طرح های تسهیلاتی بانک قرض الحسنه مهرایران بیانگر آن است که تلاش و رویکردی قوی برای رفع مشکلات مالی هموطنان وجود دارد.

وی به توسعه زیرساخت‌ها اشاره کرد و یادآور شد: مردم بانک قرض‌الحسنه مهر ایران را متفاوت از دیگر بانک‌ها می‌دانند، ‌برخی از گرفتاری‌های مردم با منابع این بانک و سنت قرض الحسنه حل شده است.

اکبری افزود: در سال گذشته بیش از ۷۵۰ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه با مبلغ ۵ الی ۲۰ میلیون تومان و با اعتبار کلی ۸۲ هزار میلیارد ریال به نیازمندان واقعی جامعه پرداخت شده است و پیش بینی می کنیم تا در سال ۹۷ نیز به بیش از یک میلیون نفر تسهیلات قرض الحسنه به ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعطا شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: اعضای هیات مدیره بانک تاکید دارند که به حوزه برادران اهل تسنن برای انجام فعالیت‌های قرض‌الحسنه ورود پیدا کنیم و امیدواریم این اعتماد‌سازی را بتوانیم انجام دهیم که کار ربوی در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اتفاق نمی‌افتد .

اکبری به پیگیری فعالیت‌های بانک در ارائه امور قرض‌الحسنه در استان خراسان شمالی و سیستان بلوچستان اشاره کرد و گفت: ‌در این راستا با علمای بزرگ اهل تسنن در این استان ها دیدارها و گفت‌وگوهایی انجام شده است.

لینک کوتاه : http://negaheghtesadi.ir/?p=5508
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)